Haarlem ,
17
september
2019
|
16:00
Europe/Amsterdam

Strooiwagens provincie gereed voor winterseizoen

De winter lijkt nog ver weg, maar de strooiwagens van de provincie Noord-Holland zijn er klaar voor. Tijdens de jaarlijkse schouw in Middenbeemster hebben chauffeurs de wagens gecheckt en getest. 

De chauffeurs hebben onder ander gekeken of het materiaal roestvrij is en of er geen aangekoekt zout vast zit. Daardoor kunnen wagens vastlopen. Na deze check hebben de chauffeurs testritten gemaakt. Tijdens deze ritten rijden de wagens met volledig materiaal. Dat betekent met een sneeuwschuiver voorop en een zoutstrooier aan de achterkant. Ook zijn de silo’s gevuld met strooizout. Er is nu genoeg zout op voorraad om de winter door te komen.

Het strooiseizoen loopt van 1 november tot en met 31 maart. De provincie heeft 8 steunpunten van waaruit strooiacties worden opgezet: Heerhugowaard, Uitgeest, Middenbeemster, Overveen, Weesp, Hoofddorp, Hoorn, De Stolpen. Voorheen waren dit er 9, maar het steunpunt ‘t Schouw in Watergang is samengegaan met Middenbeemster.

De komende dagen zijn er nog meer schouwen op andere steunpunten, zodat eind volgende week het materiaal én de medewerkers op alle 8 steunpunten van de provincie echt winterklaar zijn.