Utrecht ,
13
maart
2020
|
15:45
Europe/Amsterdam

Utrecht: geen bijeenkomsten van PS in maart

Naar aanleiding van de landelijke richtlijnen rondom het coronavirus (COVID-19) en de persconferentie van het kabinet en RIVM zijn alle bijeenkomsten van Provinciale Staten van Utrecht tot en met 31 maart 2020 geannuleerd.

De provincie kiest hiermee voor een eenduidige lijn en acht het gezien de huidige omstandigheden beter om de commissievergaderingen, werkbezoeken en andere bijeenkomsten van Provinciale Staten deze maand niet door te laten gaan. Dat geldt dus ook voor de kleinere bijeenkomsten. De gevolgen voor de besluitvorming worden nog in kaart gebracht, en waar nodig zal een passende oplossing gezocht worden.

STATENVERGADERING 8 APRIL

De mogelijkheid bestaat dat ook de Statenvergadering van 8 april 2020 verplaatst moet worden. Zodra hier meer duidelijkheid over is, wordt dit via de gebruikelijke kanalen naar buiten gebracht.

De provincie volgt de ontwikkelingen op de voet en stelt haar richtlijnen bij als daar aanleiding toe is. Daarbij volgt zij het advies en de expertise van het RIVM en de rijksoverheid. Bekijk voor meer informatie, adviezen en vragen op uw antwoorden de website van het RIVM of de website van de Rijksoverheid.

Voor persinformatie: Communicatieadviseur Provinciale Statenmarcel.bruinstroop@provincie-utrecht.nl06 - 360 527 82 (a.i.)

Voor algemene informatie:info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11