Haarlem ,
26
april
2019
|
13:30
Europe/Amsterdam

Vaar mee op de Blauwe Golf met de digitale vaargids

De provincie Noord-Holland start op 26 april een campagne om het gebruik van de digitale vaargids (ontsloten via de app RiverGuide Recreant) op de Blauwe Golf te stimuleren.

Varen in de provincie Noord-Holland draait om genieten, maar ook om vlot doorvaren. Dat kan met deze unieke digitale vaargids. De gids is alleen in Noord-Holland beschikbaar voor persoonlijk routeadvies, actuele vaarinformatie en automatische openingsverzoeken voor aangesloten bruggen. De provincie stimuleert daarmee het konvooivaren. Zo ontstaat er een betere doorstroming op weg én water.

Campagne

Sinds 28 juni 2018 kunnen (recreatie)schippers in de provincie gebruik maken van de digitale vaargids, ontsloten via de app RiverGuide Recreant. In de periode na de lancering werd de app weliswaar veel gedownload, maar was de vaargids nog niet heel bekend onder de doelgroep recreatieschipper. Om de vaargids en de Blauwe Golf dit vaarseizoen breder onder de aandacht te brengen, communiceert de provincie daarom vanaf 26 april actief hierover via social media en watersportbladen. Beroepsschippers kunnen via deze app overigens ook gebruik maken van deze nieuwe dienst in Noord-Holland.

Meer informatie

Met vragen of opmerkingen kunnen (vaar)weggebruikerscontact opnemen met het Servicepunt van de provincie via 0800 -0200 600 (gratis) of mailen naar servicepunt@noord-holland.nl. Meer informatie is te vinden op de pagina van de Blauwe Golf. De app RiverGuide Recreant is gratis te downloaden via de App Store en GooglePlay.