28
mei
2018
|
00:00
Europe/Amsterdam

Verken de grenzen van integriteit

Samenvatting

Rumoer rond het aftreden van wethouders en burgemeesters, waarschuwingen voor ondermijning van het gemeentelijk bestuur, de snelle opkomst van #MeToo en datamisbruik. Integriteit is relevanter dan ooit. De Dag (en Nacht) van de Integriteit staan dit jaar in het teken van de grenzen van integriteit. De Dag van de Integriteit is toegankelijk voor iedereen die werkt aan de integriteit van de publieke sector.

Waar liggen de grenzen van transparantie? Hoe bevorder je integriteit als er sprake is van wantrouwen of angst? En hoe belangrijk is #MeToo? Op de Dag (en Nacht) van de Integriteit verken je grenzen. Het wordt een inspirerende en prikkelende dag, met verhalen uit de praktijk en wetenschap gekoppeld aan actualiteit.

Programma Dag van de Integriteit

Tijdens de Dag nemen diverse sprekers je mee in de laatste ontwikkelingen. In de ochtend vertelt dr. Pauline Voortman waarom vertrouwen de basis is voor het werken aan integriteit en hoe je dat kunt bevorderen en beïnvloeden. In de middag neemt prof. dr. Paul Frissen deelnemers mee in de grenzen aan transparantie en het belang van geheimen. Prof. dr. Zeger van der Wal koppelt de bevindingen van de Dag en Nacht aan elkaar. Naast de plenaire sprekers zijn er vijf deelsessies georganiseerd, waarvan u er twee kunt kiezen.

Tijd en plaats

  • De Observant, Stadhuisplein 7 in Amersfoort.
  • 27 september van 09.30 – 16.30 uur

Het CAOP organiseert de Dag van de Integriteit in samenwerking met het IPO, de VNG, de UvW en de Ien Dales Leerstoel.

Meer informatie en aanmelden

De Dag van de Integriteit is voor de integriteitsprofessional in de (semi-) publieke sector. Aanmelden kan via het:

Voor meer informatie en het volledige programma zie de site van CAOP