Den Haag,
30
maart
2018
|
16:36
Europe/Amsterdam

Verschillende moties in het VAO Natuur

Ook de SP-motie om te komen met een ambitieuze agenda voor het versterken van natuurwaarden in Nationale Parken heeft de minister ontraden. Hierbij heeft de minister overigens niet expliciet verwezen naar de verantwoordelijkheid van de provincies, zoals ze in het AO wel deed. In plaats daarvan verwees ze naar het aanstaande rapport onder leiding van Van Vollenhoven. De Kamer zal te zijner tijd de Kabinetsreactie daarop ontvangen. Er is op dit moment geen reden om de lobby-inzet bij te stellen. De stemmingen over de ingediende moties vinden op 3 april plaats.

Samenvatting

In het VAO Natuur van 23 maart jl. hield de minister van LNV dezelfde lijn vast als in het AO Natuur van 8 maart: provincies zijn primair verantwoordelijk. Om die reden heeft ze de volgende moties ontraden: twee moties van PVV en PvdA/PvdD waarin de partijen de minister opriepen op enige wijze een rol te pakken inzake de Oostvaardersplassen en een motie van de SP om met het IPO een plan te maken over de afronding van het Natuurnetwerk Nederland.

Over het beleidsveld Natuur

Vestibulum faucibus ante in neque accumsan, ac accumsan tortor pellentesque. Nam libero sapien, aliquet eget lacus sit amet, aliquam scelerisque elit. Sed a pulvinar ipsum, sed placerat sapien. Quisque non nisi commodo est ullamcorper convallis ut in urna. Donec pellentesque urna vitae massa varius pulvinar. Mauris bibendum tempus magna, vitae commodo urna malesuada at. Fusce consectetur, augue quis lobortis vehicula, diam sem ultricies odio, nec aliquam ligula augue a mauris. Fusce sollicitudin dolor non lorem lacinia rhoncus. Donec non tellus eu arcu ornare aliquam condimentum eget sem. Mauris molestie elit sit amet orci imperdiet dictum ac sed libero. Donec in eros id lorem tincidunt congue. Proin sed leo varius, viverra risus sed, tempus turpis. Curabitur at ornare tellus.