Arnhem ,
04
juli
2019
|
14:45
Europe/Amsterdam

Verzilver uw bedrijfsdak met zonnepanelen

Provincie Gelderland wil meer zonnepanelen op bedrijfsdaken. Er zijn steeds meer bedrijven die zonnepanelen op hun dak plaatsen. Toch blijft een groot deel van de daken nog steeds onbenut. Met de subsidie ‘Verzilver uw dak’ willen we Gelderse ondernemers stimuleren om 600.000 m2 aan nieuwe zonnepanelen op bedrijfsdaken aan te leggen.

Installatie van zonnepanelen versnellen

Gedeputeerde Peter Kerris: ‘In 2050 moet Gelderland energieneutraal zijn. Zonnepanelen kunnen een belangrijke bijdrage leveren. Veel daken van bedrijven staan nog leeg. Met Verzilver uw dak willen wij de installatie van zonnepanelen op bedrijfsdaken versnellen.’

Dakbelasting en netaansluiting

De ontwikkeling van zonneprojecten is voor veel bedrijven nog een stap te ver. Door gebrek aan tijd en kennis worden te veel kansrijke projecten vroegtijdig gestaakt. Met hulp van de provincie kunnen ondernemers met een ‘leeg’ dak van minstens 1.000 m2 subsidie aanvragen. Ondernemers die al een dergelijke subsidie hebben, kunnen met een laagdrempelige voucherregeling gerichte technische en financiële ondersteuning inkopen, om het zonneproject daadwerkelijk af te maken. Denk aan technisch advies over de dakbelasting of de netaansluiting op bedrijfsdaken.

Groeiversneller Zon

We zetten €1,2 miljoen in voor Verzilver uw dak. Hiervan gebruiken we de helft voor voorlichting en de andere helft voor vouchers Groeiversneller Zon. Ontwikkelingsmaatschappij Oost NL voert de regeling uit.

Kijk voor meer informatie op de pagina over Verzilver uw dak.