12
oktober
2018
|
10:01
Europe/Amsterdam

Wegwijs in EU-subsidies water en klimaat

Samenvatting

Werkt u bij de overheid op het gebied van water en klimaat? Heeft u te maken met Europese subsidies? Of wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor een subsidie uit Europa? De EU Wijzer geeft antwoorden op uw vragen.Deze website biedt inzicht in de verschillende Europese subsidies en programma’s op het gebied van water en klimaat.

De EU-Wijzer is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) en de RVO, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De site is vooral bedoeld voor medewerkers van overheden.

Er zijn talloze Europese programma’s en subsidiemogelijkheden op het gebied van water en klimaat, van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) tot Horizon2020 en het European Fund for Strategic Investments (EFSI). Veel van deze programma’s hebben een eigen, meestal Engelstalige website. De EU-Wijzer biedt een Nederlandstalig overzicht en laat de overeenkomsten, verschillen en de samenhang tussen de verschillende subsidies en fondsen zien. De EU-wijzer maakt ook duidelijk wat er komt kijken bij het opzetten van Europese projecten en geeft tips voor het indienen van aanvragen. Verder is het mogelijk om in contact te komen met mensen binnen de Nederlandse overheid die kunnen helpen bij de aanvraag.

De EU-wijzer is hier te vinden.