02
november
2018
|
10:54
Europe/Amsterdam

Wie verdient de Ien Dales Integriteitsaward?

Samenvatting

Wie verdient de Ien Dales Integriteitsaward 2019 en wordt de opvolger van de provinciale Werkgroep Integriteit Limburg? Tot 14 december 2018 kun je iemand (of een afdeling) voordragen voor de award, voorzien van een motivatie. De uitreiking van de award vindt plaats tijdens het congres van de Ien Dales Leerstoel 'Integriteit 2025', op 18 april 2019.

Om de twee jaar wordt de Ien Dales Integriteitsaward uitgereikt. Deze award is vernoemd naar voormalig minister Dales (Binnenlandse Zaken). Zij had tijdens haar leven integriteit hoog in het vaandel staan. De award gaat naar iemand die zich op meerdere vlakken heeft onderscheiden op het thema (bevorderen van) integriteit in zijn of haar werkzaamheden. Denk daarbij aan:

  • publicaties;
  • kwalificaties;
  • specifieke verdiensten op het gebied van integriteit en goed bestuur.

De award bestaat uit een bronzen beeldje van Ien Dales en een geldsom voor een activiteit, die de integriteit in de publieke sector bevordert.

Onafhankelijke jury
Een onafhankelijke jury kent de award toe aan individuen en in sommige gevallen aan een team of een afdeling. De jury let daarbij vooral op:

  • vakmanschap;beroepstrots;
  • bevlogenheid;
  • rolmodel zijn voor anderen;
  • innovatie en inventiviteit: in hoeverre het toegepast instrumentarium, beleid of de gekozen benadering vernieuwend is.

Ien Ien Dales Leerstoel
De Ien Dales Leerstoel ‘beheert’ het erfgoed van de oud-minister. De leerstoel richt zich op de facilitering van onderwijs en onderzoek en stimuleert het debat binnen de leeropdracht 'de overheid als arbeidsorganisatie'. Het onderwerp integriteit is daarbij belangrijk. De Ien Dales Leerstoel is verbonden aan de Universiteit Leiden, Faculteit Governance and Global Affairs. Bijzonder hoogleraar is prof. Zeger van der Wal.

Voordracht indienen
Een voordracht (voorzien van een motivatie) indienen kan tot uiterlijk 15 december 2018. Dit kan per mail, onder vermelding van ‘vertrouwelijk’, bij de secretaris van de leerstoelen Loes Spaans: l.spaans@caop.nl. De voordracht kan ook per post worden ingediend, eveneens onder vermelding van ‘vertrouwelijk’: CAOP
T.a.v. Loes Spaans, secretaris Ien Dales Leerstoel
Postbus 556, 2501 CN Den Haag.