18
december
2018
|
11:07
Europe/Amsterdam

Wint jouw provincie de Circular Award Public?

Samenvatting

Veel provincies zijn al volop bezig met de transitie naar de circulaire economie. Is in jouw provincie dit jaar een prachtig circulair project ontstaan? Maak kans op de Circular Award Public! Inschrijven kan tot en met 25 januari 2019.

Provincies spelen een cruciale rol bij het realiseren van de circulaire economie: een economie waarin grondstoffen en materialen zo lang en goed mogelijk worden gebruikt. Immers, kringlopen zullen vaak op lokaal of regionaal niveau moeten worden gesloten. Provincies, gemeentes en waterschappen dragen daarnaast verantwoordelijkheid voor vele waardevolle materiaalstromen.

Elkaar inspireren
De verschillende overheden willen elkaar inspireren met mooie voorbeelden. Daarom organiseren Nederland Circulair! en het Rijksbrede Programma Circulaire Economie in 2019 voor de tweede maal de Circular Awards. Op 21 februari worden tijdens de Nationale Conferentie CE twee onderscheidingen uitgereikt: één prijs voor bedrijven (Circular Award Business) en – op initiatief van de decentrale overheden – één prijs voor publieke partijen (Circular Award Public).

Circular Award Public
Voor de Circular Award Public komen alle circulaire projecten van gemeentes, waterschappen en provincies in aanmerking. Dit kan variëren van een circulaire gebiedsontwikkeling tot een circulaire tender. Van een circulaire snelweg tot een circulair ‘kunstwerk’. Denk verder aan de belangrijke rol die publieke partijen spelen als verbinder, facilitator en aanjager om hun inwoners, bedrijven of andere belanghebbenden hebben te motiveren. Alle soorten circulaire projecten zijn welkom!

Inschrijven is eenvoudig en kan via de website van de Circular Awards. Daar is ook meer informatie te vinden over de criteria en procedure.