Haarlem ,
14
mei
2019
|
11:15
Europe/Amsterdam

Word Gast van de Noord-Hollandse Staten tijdens verkiezingen Eerste Kamer

De verkiezing van de Eerste Kamer staat voor de deur. Op maandag 27 mei om precies 15.00 uur kiezen de leden van Provinciale Staten van alle 12 provincies de nieuwe Eerste Kamer.

Sinds 2019 mogen ook de leden van het Kiescollege voor de Eerste Kamer in Caraïbisch Nederland aan de verkiezing meedoen. Wil je deze speciale Statenvergadering in Noord-Holland bijwonen? Meld je dan aan voor Gast van de Staten.

Als Gast van de Staten woon je niet alleen het begin van de Statenvergadering bij, maar krijg je ook een rondleiding door het historische gebouw Paviljoen Welgelegen en maak je tijdens een lunch kennis met Statenleden. Zij geven een inkijkje in de provinciale politiek en hun werk als volksvertegenwoordiger.

Provinciale Staten besluiten over allerlei provinciale onderwerpen, zoals: ruimtelijke ordening, openbaar vervoer en milieuzaken. Maar ook cultuur en financiën zijn onderwerp van besluitvorming. Vergaderingen van Provinciale Staten vinden (vrijwel) maandelijks plaats, op de maandag, in Haarlem. De vergaderingen zijn openbaar en altijd rechtstreeks te volgen.

Interesse om op maandag 27 mei ook gast van Provinciale Staten te worden? Meld je dan aan met dit formulier. Meer informatie over het programma Gast van de Staten vind je op de website.