Middelburg ,
25
november
2019
|
10:15
Europe/Amsterdam

Zeeuwse Abdij kleurt oranje voor Orange the world

Op 25 november 2019 kleurt de wereld oranje. Want dan is de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Om aandacht te vragen voor dit belangrijke onderwerp is ook het Abdijcomplex oranje verlicht. 

De Provincie Zeeland heeft vrijheid en mensenrechten hoog in het vaandel staan. Daarom nemen wij de komende vijf jaar deel aan de campagne 'Orange the World'. Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Om hier aandacht voor te vragen, worden wereldwijd markante gebouwen uitgelicht op 25 november. Oranje staat voor dageraad: het aanbreken van een hoopvolle toekkomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes.

Bijeenkomst in Abdij

Soroptimist club Walcheren organiseert op 25 november een kort, inhoudelijk programma over geweld tegen vrouwen. Om 19.00 uur start de bijeenkomst in het Prinsenlogement in de Abdij van Middelburg, met bijdragen van o.a. gedeputeerde Anita Pijpelink en wethouder Carla van Doorn. Luuc Smit vertelt over de soms schrijnende situaties in Zeeuwse huiskamers.